Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (2024)

Varoitus: Tämä viesti sisältää spoilereita aiheestaRakastaa kuolemaa

Elizabeth Olsenin ensimmäisessä televisiosarjassa vuoden 2021 Disney+ -hitin jälkeenWandaVision, mahtava näyttelijä esittää pahamaineista Candy Montgomerya – todellista naista, joka tappoi miehen, jonka kanssa hänellä oli suhde, vaimon vuonna 1980. HBO Maxin rajoitettu sarjaRakastaa kuolemaa, joka perustuu Jim Atkinsonin ja Joe Bob Briggsin vuoden 1984 kirjaanTodisteita rakkaudesta: Todellinen tarina intohimosta ja kuolemasta lähiöissä, seuraa Olsenia Montgomerynä, jumalaapelkäävänä kotiäitinä, jota hänen pieni metodistiyhteisönsä rakasti Collinin piirikunnassa Texissä ennen monien ihmishenkien kaatamista.

Mukaansatempaavan rajoitetun sarjan kolme ensimmäistä jaksoa ovat nyt julkaistu HBO Maxissa. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää taustalla olevasta tositarinastaRakastaa kuolemaaja kuinka lähelle esitys on todellisuutta.

Mitä tapahtuuRakastaa kuolemaa?

Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (1)

Elizabeth Olsen (keskellä) ja Lily Rabe (oikealla) HBO Maxin "Love & Death" -elokuvassa

Jake Giles Netter / HBO Max

Kun tapaamme Candyn ensimmäisen kerran, hänellä on tarttuvan suloinen persoona, joka tekee hänestä kaikin puolin loistavan äidin lapsilleen ja vaimon aviomiehelleen Pat Montgomerylle (Patrick Fugit). Candylla ja hänen miehellään näyttää olevan joitain avio-ongelmia, ja on selvää, että hän tuntee olevansa vähemmän haluttu miehensä taholta kuin hän haluaisi olla. Niinpä hän ryhtyy suhteeseen Allan Goren (Jesse Plemons), pitkäaikaisen ystävänsä kanssa, joka on myös hänen kirkon ystäviään ja on naimisissa Betty Goren (Lily Rabe) kanssa.

Parin rakkaussuhde kuumenee nopeasti, ja heidän tapaamisensa yleistyvät, joten he päättävät lopettaa tapaamisen. Mutta Betty saa kiinni ja kohtaa Candyn tapauksesta. Bettyn ​​raivo valtaa, ja hän yrittää tappaa Candyn kirveellä, mutta Candy taistelee vastaan ​​ja tappaa Bettyn. Aluksi Candy yrittää kiertää oikeudenkäyntiä valehtelemalla ja antamatta itseään heti periksi, mutta lopulta poliisi saa hänet kiinni, ja Candy joutuu oikeuden eteen Betty Goren murhasta.

Oikeudenkäynnistä tuli kansallinen sensaatio murhan eettisen hämäryyden vuoksi, ja se sisälsi kysymyksiä lapsuuden traumoista ja itsepuolustuksesta. Showssa Candyn oikeudenkäynti houkuttelee joukoittain toimittajia, valokuvaajia ja katsojia – siihen pisteeseen, että tuomari pyytää oikeudenkäynnin siirtämistä suurempaan oikeustaloon. Lopulta sarjassa kuten oikeassa elämässä Candy todetaan syyttömäksi. Silti, koska oikeudenkäynti oli pilannut hänen nimensä, hän päättää muuttaa perheensä pois kotikaupungistaan ​​Georgiaan.

TekeeRakastaa kuolemaaPysytkö uskollisena Candy Montgomeryn alkuperäiselle tarinalle?

Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (2)

Elizabeth Olsen HBO Maxin "Love & Death" -elokuvassa

Jake Giles Netter / HBO Max

Sarja muistuttaa katsojia jokaisen jakson lopussa, että se perustuu tositarinaan, mutta että se on "dramatisointi todellisista tapahtumista. Dialogia, kohtauksia ja joitakin tapahtumia on muokattu tai luotu dramaattisia tarkoituksia varten.Rakastaa kuolemaaon kolmas sovitus, joka on tehty käyttämällä tätä tapausta aiheena vuoden 1990 CBS-elokuvan jälkeenMurha pikkukaupungissaja vuoden 2022 Hulu-minisarjaKarkkiaPääosassa Jessica Biel. KutenVierivä kivi'sTV-kriitikko Allen Sepinwall kirjoitti arvostelussaan ohjelmasta: "Jos olet nähnytkarkkia,et vain tiedä jo kaikkia yksityiskohtia, vaan tulet järkyttyneeksi siitä, kuinka monet tarinan kohdat esitetään samalla tavalla”, huomauttaen, että se, mikä tuntuu siltä kuin ”puoli tusinaa kohtausta jokaisessa osassa oli käytännössä sanasta sanaan .”

AIKAkriitikko Judy Berman kirjoittaahänen arvostelussaanettäRakastaa kuolemaatarjoaa näille hahmoille uusia ulottuvuuksia, joita ei aiemmin nähty Hulu-sarjassa tai muissa sarjoissa, jotka kertovat rikkaista naisista idyllisessä esikaupungissa. "Mitä asettaaRakastaa kuolemaaedeltäjäänsä ja niin monia muita pinnallisia, otsikoista revittyjä murhaohjelmia lukuun ottamatta(Dahmer – hirviö, TheThing About Pam, The Serpent),on [luoja David E. Kelleyn] kieltäytyminen lyhentämästä oikeita ihmisiä sarjakuvamurhaajiksi tai oudoksi tai tyhmiksi." Hän jatkoi kirjoittamista, että se on "tervetuloa korjaus" hänen sarjastaanIsot pienet valheet, KutenKumoaminentoYhdeksän täydellistä muukalaista, jotka ovat "kärsineet yhtä laajasta luonnehdinnasta".

Missä Candy Montgomery on nyt?

Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (3)

Olsen Montgomerynä

HBO:n luvalla/

Viimeisen jakson lopussa, juuri ennen titterin julkaisua, on päivityksiä jokaiselle päähenkilölle. Sarjan viimeisessä kohtauksessa Candy ja Pat muuttavat Collin Countysta Georgiaan. Päivitykset kertovat, että pari erosi pian Georgiaan muuttamisen jälkeen ja että hän aloitti työskentelyn perheterapeuttina. Tekstin mukaan jossain vaiheessa hän harjoitteli tyttärensä Jennyn kanssa, ja he keskittyivät teinien ja aikuisten masennukseen. MukaanIhmiset, hän on edelleen elossa ja asuu Georgiassa.

TV, jota katsomme tällä hetkellä:

 • Damon Lindelofin scifi-seikkailu Mrs. Davis
 • Amazonin jännittävät Dead Ringerit, joissa sukupuoli on vaihdettu
 • Sammakon ja rupikonnan uusi aikakausi AppleTV+:ssa

Mitä kaikille muille tapahtui?

Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (4)

Patrick Fugit (vasemmalla), Elizabeth Olsen (keskellä) ja Tom Pelphrey (oikealla) HBO Maxin "Love & Death" -sarjassa.

Jake Giles Netter / HBO Max

Sarja kertoo myös, että Pat asuu edelleen Georgiassa ja jatkoi työskentelyä puolustusteknologian parissa. Allen meni uudelleen naimisiin pian Bettyn ​​kuoleman jälkeen kirkon urkuri Elaine Williamsin kanssa. Lopulta he erosivat ja Bettyn ​​vanhemmat adoptoivat hänet ja Allenin lapset. Hän meni uudelleen naimisiin ja asuu nyt Mainessa.

Autettuaan Candya välttämään vankilaa, sarjan lopussa olevat päivitykset kertovat, että Don Crowder (Tom Pelphrey), Candyn asianajaja, asettui ehdolle Texasin kuvernööriksi vuonna 1986. Hän onnistui saamaan 11 % äänistä, mutta lopulta hävisi kilpailun Markille. Valkoinen. -lehdessä julkaistu tarinaDallasin tarkkailijakertoi, että Crowder kärsi masennuksesta ja hänen vaimonsa Sheri oli huolissaan hänen juomisestaan ​​ja DWI:n pidätyksestä. Sarjan viimeinen päivitys Crowderista kertoo, että vuonna 1998 Crowder kuoli itsemurhaan itse aiheutettuun ampumahaavaan.

Mikä sai tekijät tähän nimenomaiseen tarinaan?

Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (5)

Elizabeth Olsen, Patrick Fugit, Lily Rabe ja Jesse Plemons

HBO:n luvalla

Haastattelussa kanssaD-lehti, ohjelman ohjaaja Lesli Linka Glatter myönsi, että vaikka ihmiset saattavat jo tietää tarinan lopun, hän oli silti kiinnostunut kertomaan sen. "Tämä kertoo Texasin kaupungista ja sen hahmoista", hän sanoi. ”Rakastuin heihin kaikkiin, mutta noissa hahmoissa on myös syvä aukko. Se oli mailin leveä ja täyttämätön, joten se kiehtoi minua." Glatter lisäsi: "Tarina oli niin mehukas ja hahmot olivat monimutkaisia ​​ja inhimillisiä. Ei usein löydy nostalgista, lämmintä yhteisösarjaa, joka päättyy kirvesmurhaan."

Jos sinä tai joku tuntemasi saatat kokea mielenterveyskriisin tai harkitsee itsemurhaa, soita tai tekstaa 988. Hätätilanteissa soita 911 tai hakeudu paikalliseen sairaalaan tai mielenterveyshuoltoon.

Lisää pakollisia luentoja alkaen TIME

 • The100 parasta elokuvaa viimeisen 10 vuosikymmenen ajalta
 • Kuinka tekoäly voisi korvataTaustanäyttelijät
 • Tämä naismiljardööri ajatteleeNaisten vaurauden salaisuus on pokeri
 • Kuinka John Fetterman tuli ulos pimeydestä
 • Kun on näin kuuma,Mitä sinun pitäisi syödä?
 • Alex Morgan on palannut huippukunnossa. Hän kiittää äitiyttä
 • Podcast:Alexis McGill Johnson sanoo, että abortti pelasti demokratian
 • IlmottautuaJatkoaika, oppaasi naisten MM-kisoihin

KirjoittaaMoises Mendez II klomoises.mendez@time.com.

Tositarina HBO Maxin Love & Death -elokuvan takana (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5861

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.