Kuinka pelata | Magic: The Gathering (2023)

Pelin toiminnot

Tässä osiossa kuvataan toimintoja, joita teet pelin aikana, mukaan lukien korttien napauttaminen, loitsujen tekeminen ja taistelussa olevien olentojen hyökkääminen/esto.

KAPUTUS JA POISTAMINEN

Kortin napauttaminen tarkoittaa sen kääntämistä sivusuunnassa osoittamaan, että sitä on käytetty käännökseen. Teet tämän, kun käytät maata manan valmistamiseen, kun hyökkäät olennon kanssa tai kun aktivoit kyvyn, jolla onKuinka pelata | Magic: The Gathering (1)symboli osana sen kustannuksia (Kuinka pelata | Magic: The Gathering (2)tarkoittaa "napauta tätä pysyvää"). Kun pysyvää napautetaan, et voi napauttaa sitä uudelleen ennen kuin se on poistettu (käännetty takaisin pystyasentoon). Kun vuorosi alkaa, irrota napautetut kortit, jotta voit käyttää niitä uudelleen.

LOITSIEN VALMISTAMINEN

Loitsua varten sinun on maksettava sen manahinta (joka sijaitsee kortin oikeassa yläkulmassa) napauttamalla maata (tai muita pysyviä) saadaksesi loitsun vaatiman määrän ja tyypin manaa. Jos esimerkiksi näytit Serra Angelia, mikä maksaaKuinka pelata | Magic: The Gathering (3)Kuinka pelata | Magic: The Gathering (4)Kuinka pelata | Magic: The Gathering (5), voit napauttaa kolmea mitä tahansa perusmaata maksaaksesiKuinka pelata | Magic: The Gathering (6)plus kaksi Plains maksaaKuinka pelata | Magic: The Gathering (7)Kuinka pelata | Magic: The Gathering (8).

Kun loitsu on tehty, tapahtuu toinen kahdesta asiasta. Jos loitsu on välitön tai noituus, noudatat kortin ohjeita ja asetat kortin sitten hautausmaallesi. Jos loitsu on olento, esine tai lumo, asetat kortin pöydälle eteesi. Kortti on nyt taistelukentällä.

Taistelukentällä olevia kortteja kutsutaan pysyviksi, jotta ne voidaan erottaa hetkestä ja noituudesta, joita ei koskaan ole taistelukentällä.

Kuinka pelata | Magic: The Gathering (9)

HYÖKKÄMINEN JA ESTO

Yleisin tapa voittaa peli on hyökätä olennoillasi. Jos vastustajaa vastaan ​​hyökkäävää olentoa ei estetä, se tekee vastustajalle voimansa verran vahinkoa.

Jokaisen kierroksen keskivaihe on taisteluvaihe. Taisteluvaiheessa valitset, mitkä olennoistasi hyökkäävät, ja valitset, mitä vastustajia ne hyökkäävät. Napauta olentojasi osoittaaksesi, että ne hyökkäävät. Vastustajasi valitsevat sitten, mitkä heidän olennoistaan ​​estävät, jos sellaisia ​​​​on. Napautettuja olentoja ei voida julistaa estoiksi.

Kun kaikki estäjät on valittu, jokainen olento – sekä hyökkääjät että estäjät – tekee samanaikaisesti vahinkoa, joka vastaa sen voimakkuutta (kortin oikeassa alakulmassa olevan vinoviivan vasemmalla puolella oleva numero).

 • Hyökkäävä olento, jota ei ole estetty, vahingoittaa pelaajaa, jota se hyökkää.
 • Estetty hyökkäävä olento vahingoittaa sitä estävää olentoa tai olentoja, jotka estävät sen, ja päinvastoin.

Jos vastustajallesi tehdään vahinkoa, he menettävät niin paljon elämää.

Jos useat olennot estävät yhden hyökkäävistä olennoistasi, päätät, kuinka jaat sen taisteluvahingon niiden kesken. Sinun on kohdistettava vähintään tarpeeksi vahinkoa ensimmäiselle estävälle olennolle tuhotaksesi sen, ennen kuin voit kohdistaa vahinkoa toiselle ja niin edelleen.

Jos olennolle tehdään vahinkoa, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin sen sitkeys yhden kierroksen aikana (oli sitten kyseessä taisteluvaurio, loitsujen tai kykyjen aiheuttama vaurio tai molempien yhdistelmä), kyseinen olento tuhoutuu ja menee sen omistajan hautausmaa (tai "kuolee"). Jos olento saa vahinkoa, joka ei riitä tuhoamaan sitä yhdessä kierrossa, olento pysyy taistelukentällä ja vahinko häviää kierroksen lopussa.

Seuraavissa esimerkeissä vastustaja hyökkää kimppuun useilla olennoilla:

Kuinka pelata | Magic: The Gathering (10)
Eager Construct tekee sinulle 2 vahinkoa.
Kuinka pelata | Magic: The Gathering (11)
Eager Construct tuhoutuu.
Kuinka pelata | Magic: The Gathering (12)
Molemmat olennot selviävät.
Kuinka pelata | Magic: The Gathering (13)
Dwarven Priest tuhoutuu.

Tässä esimerkissä Mesa Unicorn hyökkää, ja sinulla on kaksi olentoa, jotka voivat estää. Kun estät yhden hyökkääjän kahdella tai useammalla olennolla, vastustajasi on valittava järjestys, jossa estäjät ottavat vahinkoa. Muista, että hyökkäävä pelaaja valitsee aina järjestyksen, jossa estävät olennot saavat vaurioita.

Eager Construct ja Dwarven Priest tekevät yhteensä 4 vahinkoa Mesa Unicornille, mikä riittää tuhoamaan sen. Sillä välin Mesa Unicorn voi tehdä tarpeeksi vahinkoa tuhotakseen Eager Constructin, mutta ei tarpeeksi tuhotakseen Dwarven Priestin. Koska vastustajasi Mesa Unicorn tuhoutuu kummassakin tapauksessa, he määräävät Eager Constructin ennen Dwarven Priestin toimintaa, jotta ainakin yksi olennoistasi tuhoutuu.

Kuinka pelata | Magic: The Gathering (14)

Kun estoaineet on tilattu, vahinko käsitellään. Mesa Unicorn tekee 2 vahinkoa Eager Constructille ja tuhoaa sen.

Edistyneet aiheet

Yksi hauskimmista ja mielenkiintoisimmista puolistaTaikaPeli on valtava määrä ainutlaatuisia kortteja, joilla voit pelata, mikä puolestaan ​​tarjoaa uskomattoman laajan valikoiman asioita, joita voi tapahtua missä tahansa pelissä. Tämä osio on viite, kun tarvitset lisätietoja säännöistäTaika.

KOHDISTUS

Jotkut loitsut ja kyvyt käyttävät sanaa "kohde" kuvaamaan jotain, johon loitsu tai kyky vaikuttaa. Sinun on valittava kaikki loitsun kohteet, kun suoritat sen, ja kyvylle, kun se laukeaa tai kun aktivoit sen. Jos et täytä kohdistusvaatimuksia, et voi loittua tai käyttää kykyä. Jos loitsussa on esimerkiksi teksti "Tuhoa kohdeolento", mutta taistelukentällä ei ole olentoja, et voi heittää loitsua, koska sillä ei ole kelvollisia kohteita.

Jos loitsu "aiheuttaa vahinkoa mille tahansa kohteelle", voit valita minkä tahansa olennon tai pelaajan (tai planeswalkerin, jos pelaajalla on sellainen) kyseisen loitsun kohteeksi.

Kun olet valinnut kohteet, et voi muuttaa mieltäsi myöhemmin. Kun loitsu tai kyky ratkeaa, se tarkistaa kohteet varmistaakseen, että ne ovat edelleen laillisia (eli ne ovat edelleen olemassa ja vastaavat edelleen loitsun tai kyvyn vaatimuksia). Jos kohde ei ole laillinen, loitsu tai kyky ei voi vaikuttaa siihen. Jos mikään kohteista ei ole laillinen, loitsu tai kyky ei tee mitään.

PINO

Pino on kaikkien pelaajien (kuten taistelukenttä) yhteinen pelialue, jossa loitsut ja kyvyt odottavat ratkeamista. Loitsun tai kyvyn ratkaiseminen tarkoittaa yksinkertaisesti, että sen vaikutus tapahtuu.

Pinon käyttäminen
Kun loitsut tai aktivoit kyvyn, se ei ratkea heti – se menee pinoon. Loitsut ja kyvyt pysyvät pinossa, kunnes kumpikaan pelaaja päättää olla heittämättä uusia loitsuja tai aktivoimatta uusia kykyjä. Laukaistut kyvyt menevät myös pinoon, kunnes ne ratkeavat.

Kun olet laittanut loitsuja ja kykyjä pinoon, prioriteetti siirtyy seuraavalle pelaajalle vuorojärjestyksessä, joka saattaa haluta käyttää omaa loitsuaan tai kykyään vastauksena. Seuraavat pelaajat (mukaan lukien sinä) voivat sitten vastata kyseisen pelaajan vastaukseen ja niin edelleen – tuloksena on "pino", joka odottaa ratkaisuaan. Loitsut ja kyvyt pysyvät pinossa, kunnes kaikki pelaajat päättävät olla heittämättä uusia loitsuja tai aktivoimatta uusia kykyjä.

Yleissääntönä on, että pinossa olevat loitsut ja kyvyt ratkeavat yksi kerrallaan, alkaen viimeisestä pinosta.

Loitsuihin ja kykyihin vastaaminen
Kun loitsut tai aktivoit kyvyn, se ei ratkea heti – se menee pinoon. Loitsut ja kyvyt pysyvät pinossa, kunnes kumpikaan pelaaja päättää olla heittämättä uusia loitsuja tai aktivoimatta uusia kykyjä. Laukaistut kyvyt menevät myös pinoon, kunnes ne ratkeavat.

Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus heittää välitön loitsu (tai aktivoida aktivoitu kyky) vastauksena mihin tahansa pinossa olevaan loitsuun tai kykyyn. Jos pelaaja päättää vastata, hänen loitsunsa tai kykynsä menee pinoon sen päälle, mikä siellä jo odotti. Kun kaikki pelaajat syöttävät – toisin sanoen kieltäytyvät tekemästä mitään muuta – pinon ylin loitsu tai kyky ratkeaa.

Kuinka pelata | Magic: The Gathering (15)

Kun loitsu tai kyky ratkeaa, molemmat pelaajat saavat jälleen mahdollisuuden vastata. Jos kukaan ei tee, seuraava pinolla odottava asia ratkeaa. Jos pino on tyhjä, vuoron nykyinen vaihe päättyy ja peli etenee seuraavaan vaiheeseen.

Esimerkki loitsuista pinossa
Vastustajasi heittää Shockin kohdalleen Eager Constructia, 2/2 olentoa. Shokki menee pinoon. Vastaat Shockiin suoratoistamalla Titanic Growthia. Titanic Growth menee pinoon Shockin päälle. Sinä ja vastustajasi kieltäytyvät tekemästä mitään muuta.

Titanic Growth ratkeaa ja tekee Eager Constructista 6/6 vuoron loppuun asti. Sitten Shock ratkaisee ja tekee 2 vahinkoa pumpatulle Eager Constructille, mikä ei riitä tuhoamaan sitä.

Kuinka pelata | Magic: The Gathering (16)

Mitä tapahtuisi, jos Titanic Growth valittaisiin ensin?
Shock menisi Titanic Growthin päälle, mikä tarkoittaa, että se ratkeaisi ensimmäisenä tällä kertaa. Shock aiheuttaisi silti 2 vahinkoa Eager Constructille, mutta tällä kertaa vahinko on tehty ennen kuin Titanic Growth ehtii ratkaista ja astua voimaan – joten 2 vahinkoa riittää tuhoamaan Eager Constructin!

Kuinka pelata | Magic: The Gathering (17)

Käänteen osat

Jokainen kierros etenee samassa järjestyksessä. Aina kun siirryt uuteen vaiheeseen tai vaiheeseen, kaikki kyseisen vaiheen tai vaiheen aikana tapahtuvat laukaistut kyvyt laukeavat ja laitetaan pinoon. Aktiivinen pelaaja (pelaaja, jonka vuoro on) saa alkaa loitsumaan ja aktivoimaan kykyjä, sitten myös toinen pelaaja vuorollaan. Kun kaikki pelaajat kieltäytyvät tekemästä mitään muuta eikä pinossa ole mitään odottamassa ratkaisua, peli siirtyy seuraavaan vaiheeseen.

ALKUVAIHEEN

 • Poista vaihe
  Poistat kaikki napautetut pysyvät. Pelin ensimmäisellä kierroksella sinulla ei ole pysyviä pelejä, joten ohitat tämän vaiheen. Kukaan ei voi loitsua tai aktivoida kykyjä tämän vaiheen aikana.
 • Ylläpitovaihe
  Pelaajat voivat lähettää välittömiä ja aktivoida kykyjä. Tämä osa turnauksesta mainitaan useissa korteissa. Jos jotain on tarkoitus tapahtua vain kerran vuoroa kohden, heti alussa, kyky laukeaa "huoltosi alussa".
 • Piirrä vaihe
  Sinun on nostettava kortti kirjastostasi (vaikka et haluaisi). Pelaaja, joka menee ensimmäisenä kahden pelaajan pelissä, ohittaa arvonnan ensimmäisellä vuorollaan kompensoidakseen ensimmäiseksi menemisen edun. Pelaajat voivat sitten suoratoistaa instantteja ja aktivoida kykyjä.

ENSIMMÄINEN PÄÄVAIHE

 • Voit heittää mitä tahansa noituutta, hetkeä, olentoja, esineitä, loitsuja ja lentokonekävelijöitä, ja voit aktivoida kykyjä. Voit pelata maata tämän vaiheen aikana, mutta muista, että voit pelata vain yhden maan vuorosi aikana. Vastustajasi voi heittää hetket ja aktivoida kykyjä.

TAISTOLAIHE

 • Taisteluvaiheen alku
  Pelaajat voivat lähettää välittömiä ja aktivoida kykyjä.
 • Ilmoita hyökkääjien vaihe
  Sinä päätät, mitkä käyttämättömistä olennoistasi hyökkäävät ja ketä pelaajaa tai lentokonekävelijää he hyökkäävät. Tämä koskettaa hyökkääviä olentoja. Pelaajat voivat sitten suoratoistaa instantteja ja aktivoida kykyjä.
 • Ilmoita estovaihe
  Vastustajasi päättää, mitkä heidän käyttämättömistä olentoistaan ​​estävät hyökkäävät olennot. Jos useat olennot estävät yhden hyökkääjän, käsket estäjät näyttämään, kumpi saa ensimmäisenä vahinkoa, kumpi toisena ja niin edelleen. Pelaajat voivat sitten suoratoistaa instantteja ja aktivoida kykyjä.
 • Combat Damage Step
  Jokainen hyökkäävä tai estävä olento, joka on edelleen taistelukentällä, osoittaa taisteluvammansa puolustavalle pelaajalle (jos se hyökkää tuon pelaajan kimppuun eikä sitä ollut estetty), planeswalkerille (jos se hyökkää tuon lentokonekävelijan kimppuun eikä sitä ollut estetty) olennolle. tai olentoja, jotka estävät sen, tai olentoon, jonka se estää. Jos useat olennot estävät hyökkäävän olennon, jaat sen taisteluvaurion niiden kesken antamalla vähintään tarpeeksi vahinkoa ensimmäiselle estävälle olennolle sen tuhoamiseksi, sitten määrittämällä vahinkoa toiselle ja niin edelleen. Kun pelaajat päättävät, kuinka hallitsemansa olennot tekevät taisteluvahinkonsa, kaikki vahingot käsitellään samanaikaisesti. Pelaajat voivat sitten suoratoistaa instantteja ja aktivoida kykyjä.
 • Taisteluvaiheen loppu
  Pelaajat voivat lähettää välittömiä ja aktivoida kykyjä.

TOINEN PÄÄVAIHE

 • Toinen päävaiheesi on aivan kuten ensimmäinen päävaiheesi. Voit tehdä mitä tahansa loitsua ja aktivoida kykyjä, mutta vastustajasi voi vain heittää hetket ja aktivoida kykyjä. Voit pelata maata tämän vaiheen aikana, jos et pelannut sitä ensimmäisen päävaiheesi aikana.

PÄÄTTYVÄ VAIHE

 • Loppuvaihe
  Kyvyt, jotka laukaisevat "lopun vaiheen alussa" menevät pinoon. Pelaajat voivat lähettää välittömiä ja aktivoida kykyjä.
 • Puhdistusvaihe
  Jos sinulla on enemmän kuin seitsemän korttia kädessäsi, valitse ja hylkää kortit, kunnes sinulla on vain seitsemän. Seuraavaksi kaikki olentojen vauriot poistetaan ja kaikki "vuoron loppuun asti" -tehosteet päättyvät. Kukaan ei voi lähettää välittömiä tai aktivoida kykyjä, ellei kyky laukea tämän vaiheen aikana.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 04/12/2023

Views: 6255

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.